tiistai 29. heinäkuuta 2014

VEGAANINEN PIZZA & KASVISPIZZA

Ajattelin jakaa täällä blogissa ohjeen yhteen mun tämänhetkiseen lemppariruokaan eli vegaaniseen pizzaan (en tiedä miksi mun tekis mieli kirjoittaa piTSa, mutta tiedän että se ärsyttää joitain niin tyydyn käyttämään noita zetoja :-D). Tein pizzaa viimeksi iskän synttäreinä, jolloin tein myös "tavallisen" kasvisversion, joten sisällytän senkin ohjeen tähän postaukseen.
Paras pizzapohja on itse tehty, eikö niin? Mä tein sen tätä ohjetta muokkaillen, ja käytin
50 g Hiivaa
3 dl Vettä
1 tl Suolaa
3 tai 4 rkl Oliiviöljyä
5 dl Vehnäjauhoja.
En ole nyt satavarma noista määristä, koska mulla on tapana lisäillä aineksia (esim. tässä tapauksessa nesteitä), jos vaikuttaa siltä, ettei taikina tule onnistumaan. Hiukan yli puolen tunnin nostatusajan jälkeen taikina riitti juuri ja juuri kahteen pizzapellilliseen. 
vegaanipitsa Vegaaninen pizza rakentuu tällä lailla:
1. Tofun esipaistaminen kannattaa aloittaa ensimmäisenä. Itse käytin kaksi pakettia Alpron tomaatti-basilika -tofua, ja suosittelen tätä kaikille niille, joille tofu ja sen maustaminen on vielä vähän vieraampaa. Leikkaa siis tofu sopiviksi paloiksi ja paista pienessä määrässä oliiviöljyä jonkin aikaa.
2. Levitä tomaattisosetta (tai mitä nyt kukakin tykkää käyttää) pizzapohjalle. Viipaloi tomaatteja ja paprikoita mielen mukaan ja heitä ne pizzalle. Meillä oli jääkaapissa vielä tuoreananasta, joten pistin sitäkin pizzaan (on muuten sata kertaa parempaa kuin purkkiananas!). Pistä vielä lopuksi sekaan hiukan viilenneet tofupalat.
3. Vegaaninen juusto. Periaatteessahan pizzaa voi tehdä myös ilman juustoa, mutta tää vegaaninen juusto oli mun mielestä tosi positiivinen yllätys. Tuota mun käyttämää, Cheezlyn Edamin makuista "juustoa" sai ihan Prismasta, eli sitä ei tarvinut kissojen ja koirien kanssa metsästää. Raasta siis sitä pizzan päälle, ja pistä vielä lopuksi mausteet, esim. oregano ja pippuri. Mä muuten raastoin melkein koko ton juustopaketin, mikä osoittautui hyväksi valinnaksi, koska uunissa se 'menetti massaansa', ja valmiissa pizzassa juustoa ei todellakaan ollut liikaa. 
4. Paista pizza noin 225 asteessa 15-20 minuuttia. 
kasvispitsa Jos vegaaninen pizza tuntuu esimerkiksi vannoutuneelle lihansyöjälle liian vieraalta, voi askeleen kohti kasvisruokaa ottaa myös "normaalilla" kasvispizzalla. Pizzaan ei nimittäin tarvitse laittaa edes tonnikalaa, jotta se olisi hyvää.
1. Levitä pizzapohjalle tomaattisosetta ja vihreää pestoa. Pistä päälle esimerkiksi tomaatti- ja paprikaviipaleita sekä ananasta.
2. Heittele fetajuustokuutioita sinne tänne, ja raasta vielä hiukan tavallista juustoa päälle, jos mielesi tekee. Ripottele vielä mausteet.
3. Paista noin 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

Vegaaninen pizza saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta luottakaa muhun - se on oikeasti hyvää. Ja näitä ohjeitahan voi vapaasti muokkailla, eikä mikään estä esimerkiksi tofun sisällyttämistä myös jälkimmäiseen pizzaan. Pizzan päällehän voi laittaa ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja ensi kerralla aion laittaa ehkä vähemmän tofua ja lisää erilaisia kasviksia. 

Herkullisia pizzahetkiä!

Larissa

6 kommenttia:

  1. Nam! Näin tota vegaanijuustoa täällä S-marketissa, mut en vielä uskaltanu ostaa kovan hintansa takia.. Maistoitko silleen raakana? Tai et miltähän maistus just leivän päällä tms :) Täytyy kyl joskus testaa sitä ainakin pizzassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kokeillut pistää leivän päälle mutta maistoin raakana, ja se maistu mun mielestä suunnilleen perusjuustolta :-D Mutta kannattaa testata nimenomaan pizzassa ainakin :--)

      Poista
  2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  3. Heti tuli nälkä, kun katsoin näitä kuvia :( susanna on tyytyväinen

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksistasi ♥